ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Shalee Fackrell vyučovala angličtinu

V průběhu listopadu pracovala na naší škole americká studentka pedagogiky Shalee Fackrell z Utahu. Děti 5. až 9. tříd tak měly možnost se seznámit s tím, jak hovoří rodilý mluvčí, dozvědět se nové informace o Spojených státech, americkém způsobu života v rodině, ve škole i jak tráví mladí američané svůj volný čas, jaké mají koníčky.

Spolupráce s Shalee byla oboustranně podnětná a obohacující. Děti pro Shalee zpracovaly individuální či skupinové projekty, "For Shalee". Tématem bylo seznámit ji s tím, co děti nejvíce zajímá. To znamená, že každý si mohl zvolit, čeho se jeho projekt bude týkat a jakou formou ho zpracuje. Děti si zvolily aktivity ve volném čase, informace o nich samotných, jejich kamarádech nebo rodině, prostředí, ve kterém se pohybují, sport, oblíbený hrdina, informace a zajímavosti o České republice. Pro mnohé žáky byla úplně nová zkušenost prezentovat veřejně svůj projekt v angličtině a doprovodit svoji prezentaci ukázkami tance, hry na hudební nástroj, dramatickou scénkou, koláží, či případně doplněním svého projevu o názorné pomůcky a ukázky. Shalee dětem ve spolupráci s vyučujícími angličtiny při přípravě projektu hodně pomohla, výsledky jejich práce ocenili jak spolužáci, tak ostatní přihlížející. Proto všichni doufáme, že se ještě s milou americkou studentkou budeme mít možnost setkat v budoucnosti.

Shalee se bohužel musela vrátit do USA, vzhledem ke zranění Achillovy šlachy, které jí jako aktivní hráčku strakonického basketbalového klubu postihlo. Všichni budeme držet palce, aby se znovu vrátila a obohatila tak práci i zábavu při vyučování angličtiny na naší škole.


Fotky jsou ve fotogalerii.