ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Soutěž
640 let Strakonic
V úterý 10.6. vyvrcholila na nádvoří našeho hradu soutěž k 640. výročí přiznání městských práv městu Strakonice. Soutěž pořádal městský úřad ve spolupráci se ZŠ Velké náměstí a do soutěže vstoupilo šest škol ze Strakonic a Katovic.
Soutěž probíhala celý školní rok 2007-2008 a měla několik kol, ve kterých měli žáci nějakým zajímavým způsobem zpracovat témata z oblasti zeměpisu, historie, podnikání, kultury, významných osobností a sportu ve Strakonicích, výtvarně ztvárnit důležité památky našeho města. Vše bylo spravedlivě bodováno komisí.
Vyvrcholením soutěže byl 10.červen, kdy se před zraky diváků a odborné poroty utkalo 6 šestičlenných týmů v několika disciplínách. První úkolem bylo představit město nejen českému turistovi, ale i zahraničním hostům.
ZŠ Dukelská to zvládla na jedničku hned v pěti jazycích. Dále soutěžící házeli kroužky na meč, hádali, do jaké doby patří historický kostým a k čemu sloužil záhadný předmět zapůjčený z muzea. Ještě museli projít úskalím testových otázek a složit puzzle s obrázkem nějaké historické památky. Soutěžními úkoly prolínal kulturní program a výstava celoročních prací na panelech, které můžete ještě zhlédnout knihovně. Soutěž má samozřejmě svého vítěze, pro něhož i všechny soutěžící připravilo město hodnotné ceny, ale v podstatě zvítězili všichni, neboť se v při soutěži dozvěděli o městě hodně nových informací.

Poděbradka soutěží
Také žáci 8. a 9.tříd se zapojili do soutěže k 640. výročí přiznání městských práv našemu městu.
Celý rok se svými učiteli vymýšleli, jak nejlépe, nápaditě a neotřele zpracovat zadané téma. Do závěrečného klání na hradním nádvoří postavila Poděbradka silný tým, který vedla paní učitelka Jana Sladkovská.
Všichni nejvíce spoléhali na Bohouše Melichara, který je v muzeu jako doma a historii má v malíčku. Hned úvodní scénka musela porotu i diváky doslova přibít k sedačce. Staročeštinou k nim v dobových kostýmech promluvil Bohouš Melichar a Monika Kubičková, svým vystoupením představili město, památky i osobnosti. Pak jsme se posunuli v čase a na návštěvu Strakonic přijela známá modelka Heidi Klum (Dominika Zelenková), aby si zde procvičila svou němčinu, anglicky si do Strakonic přijel přímo z filmu Pomáda popovídat John Travolta (Filip Oberfalzer). 25 testových otázek soutěžící hravě zvládli a v házení kroužků na meč neproměnili pouze jediný hod v cenný bod. Hádání kostýmů a předmětů našemu týmu šlo hravě, ale zapotil se u úkolu skládání obrázku ( puzzle ), tento úkol je připravil o důležité body. Porota ještě vyhodnotila naši výstavku, kde se jako hosteska báječně uplatnila Kristýna Pelešková, která dospělým mile vnucovala naše práce.
Po vyhlášení výsledků v řadách soutěžících i diváků z Poděbradky zavládla radost, neboť jsme skončili druzí a odnesli si do školy digitální fotoaparát Olympus MJU a další ceny.

Fotky jsou ve fotogalerii.