ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
My se skládkou zatočíme!
V pátek 14.listopadu byste nás, žákyně a žáky 7.B, hledali ve třídě marně.
Rozhodli jsme se, že v rámci projektového vyučování na téma „životní prostředí“, přírodě skutečně pomůžeme. Naším cílem tento podzimní den byl Městský les ve Strakonicích.
Po půlhodinovém pochoďáčku jsme došli na místo určení. K černé skládce. Nebyla tam ovšem osamocena. Rozdělili jsme se na menší skupiny, nafasovali igelitové pytle, oblékli pracovní rukavice a vyrazili na všechny světové strany.
Letos příliš počasí nepřálo růstu hub, ale odpadkům v lese, jak vidíme, zcela jistě. Po chvíli máme vše naplněno. Kde se to „harampádí“ tady vzalo? Pokračujeme v práci, snášíme vše na místo u cesty. Kovové sudy, zbytky oplocení, plastové i skleněné láhve, ztvrdlý balík cementu, igelitové tašky, kanystry s olejem, polystyren, kuchyňské dřezy, plastové trubky,…
Všichni se ptáme, proč tyto věci, se kterými si příroda sama neumí poradit, někteří lidé do lesa na neurčito odkládají? Neví snad, že ve Strakonicích je k dispozici sběrný dvůr?
Po dobře odvedené práci přišla na řadu odměna v podobě svačiny. Z domova jsme si přinesli dobrůtky na opékání. Rozdělání ohně z mokrého dřeva sice nebylo snadné, ale nakonec se nám to povedlo. V listopadu opečené špekáčky chutnaly skvěle. Když jsme dojedli, měli jsme ještě čas na hry, konkrétně na „rozplétanou“, u které jsme se všichni nasmáli. Chtěli jsme pomoci a snad se nám to aspoň trochu povedlo. Můžete se o tom přesvědčit, až půjdete na procházku směrem ke křížku. Rozhlédněte se, jak to přírodě sluší i bez civilizačních ozdob.

Fotky jsou ve fotogalerii.