ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Den Země

Reportéři z 9. třídy

Den Země si pravidelně připomínáme 22. dubna. Také žáci 1.stupně ZŠ Poděbradova oslavovali tento den. Výuka byla zaměřena k danému tématu.
V prvních třídách se učili třídit odpad. Žáci z 5.tříd při výtvarné výchově pro ně vyrobili roboty z různých materiálů (plasty, papírové krabice, igelitové sáčky apod.), prvňáčci je potom roztřídili do správných kontejnerů. Aby děti byly chytřejší, paní učitelka jim předčítala pohádku, kde se dozvěděly, jak se z nepotřebných věcí stávají věci užitečné.
Téma v druhých třídách byli ohrožení živočichové. Nejdříve byl žákům promítnut dokument o ohrožených druzích, potom sami prezentovali své referáty na dané téma, k prezentaci využili i moderní techniky a fotografie ohrožených druhů promítali na interaktivní tabuli.
Jak máme Zemi chránit před znečištěným ovzduším, jsme se dozvěděli u třeťáků. Paní učitelka vyprávěla dětem, jak se chováme k lesům a jak bychom se měli k lesům chovat.
I 4. třídy připravily referáty o znečišťování půdy, zpracovávaly informace o Dni Země, třídily je, informace doplnily promítáním dokumentu o černých skládkách a znečištění půdy, závěr hodiny byl zpestřen testem na interaktivní tabuli, v němž si žáci upevnili nabyté znalosti.
Jedna z 5.tříd se zaměřila na Národní park Šumavu, jednotliví žáci před ostatními prezentovali své znalosti a postřehy, které doplnili obrazovým materiálem. V druhé 5.třídě žáci pracovali s mikroskopem, hovořili o fauně a vyluštili křížovku, kde nemohla vyjít jiná tajenka než DEN ZEMĚ. Myslíme si, že po tomto dnu pro děti 1.stupně ZŠ Poděbradova Den Země tajenkou nezůstal.

Kristýna Kalivodová a Anna Švecová žákyně 9.A


Obrázky jsou ve fotogalerii.