ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Comenius

Projekt Comenius


Organizace Comenius, která je zaměřena na školní vzdělávání, jehož cílem je rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí, vybrala naši školu do multilaterálního (mnohostranného) projektu Partnerství škol. Stejného projektu se zúčastní dvě anglické školy, jedna irská, německá, španělská a slovinská škola. Program je rozvržen do dvou školních roků.

Téma projektu
Nosným tématem roku 2009/2010 je zdravý životní styl, který je spojen s pohybovými aktivitami ( sport, dětské hry, tance apod.) I rok 2010/2011 se ponese ve znamení zdravého životního stylu, ale zaměří se více na zdravé stravování. Projekt je určen především pro žáky prvního stupně, ale některých aktivit se zúčastní i žáci a učitelé druhého stupně, mnohé aktivity se budou týkat rodičů našich žáků a strakonické veřejnosti.

Úkoly a cíle projektu, používání nových informačních technologií
Pomocí nových informačních technologií budou děti srovnávat shody a rozdíly v každodenním životě evropských dětí a jejich rodin, seznámí se s kulturními zvyklostmi, tradicemi, budou sledovat obyčejné pracovní a školní dny, akce škol i prožívání tradičních svátků v partnerských školách i rodinách. Události budou společně sdílet prostřednictvím informačních technologií za použití různých médií.Součástí projektu jsou i návštěvy učitelů v partnerských školách, videokonference, blogy, fotogalerie, videa, elektronické deníčky apod.
Cílem projektu je posílit pocit evropského občanství, rozvinout používání Web 2.0 technologií, zlepšit mluvní projevy dětí, zapojit je do organizování práce na projektu, zlepšit jejich znalosti o zdravém životním stylu, o kulturním dědictví. Je třeba dát dětem možnost sdílet a prezentovat tyto poznatky s ostatními dětmi v partnerských školách.

Maskot projektu

Při všech akcích nás bude provázet zatím tajemná postavička Luny, která se stane maskotem tohoto projektu. Doufáme, že se všichni zapojí a že jim práce na projektu přinese radost a obohatí jejich život.O projektu budete pravidelně informováni na našich webových stránkách.