ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Projektový den

V úterý 27. listopadu se konal projektový den upomínající na české podzimní tradice.

Prvňáčci si v rámci projektového dne Český podzim připomněli rozmary podzimního počasí s pohádkovou postavou Rákosníček. Pak si na toto téma vytvořili obrázky.
Obrázky prvňáčků jsou zde.

Naši druháčci si vybrali pouštění draků a pálení ohýnků. Dříve děti dělaly ohníčky na pastvě pro zahřátí, a aby zahnali hlad, pekly si v nich brambory. Dnes i nám ohníček ohřál promrzlé ruce a i my jsme si na něm připravili chutnou svačinu – a že v přírodě chutná lépe než od maminky! A draci? Ti se radostně třepotali na nebi a shora nás všechny hlídali a kontrolovali. Prostě krásný podzimní den.
Obrázky jsou zde.

3.A strávila projektový den v keramické dílně. Děti si vyzkoušely techniku frotáže ( otisk ) listu do hlíny, které následně upravily do tvaru misky. Žáci poznali, jaké krásy se nacházejí v přírodě.
Obrázky jsou zde.

V rámci projektového dne Český podzim žáci 3.B pozorovali okrasné dýně. Děti pracovaly s bílou svíčkou a vodovými barvami, pomocí kterých vytvořily krásné obrázky dýní.
Obrázky jsou ve zde.

A co dělali čtvrťáci?

Výlov rybníka
Výlov Řepického rybníka
V úterý 20.10.09 jsme s naší třídou a s třídou 4.B navštívili výlov Řepického rybníka. Museli jsme se teple obléci a mohli jsme vyrazit. K rybníku jsme šli pěšky. Když jsme tam přišli, pozorovali jsme ruch kolem výlovu. Pak nám pan učitel ukazoval ryby např. amura a štiku. Také jsme viděli, jak se nakládají kapři do nákladního auta, které je pak odveze na sádky.
Všem se výlet k rybníku to moc líbil.
Lucie Váňová, 4.A

V úterý 20.10.2009 se naše třída 4.A a naše paní učitelka vydala na výlov Řepického rybníka. Společně s námi šla 4.B s panem učitelem. Byla velká zima. Na břehu rybníka stálo nákladní auto s naloženými káděmi. Vedle nákladního auta stál zvedák, na který naložili ryby a zvedli je do kádí. Bylo tam hodně rybářů a měli plné ruce práce. Vylovili kapry, štiky, bělice a zlatého karase.
Výlov se nám líbil, někteří kamarádi ho viděli poprvé. Já s rodiči chodím na výlov každý rok a vždycky se moc těším.
Láďa Hořejší 4.A

Projektový den
V úterý 27.10. jsme měli projektový den. Nejprve jsme vystřihli ryby, a také jsme do nich doplňovali vyjmenovaná slova. Byly z toho hezké rybky. Nakreslili jsme obrázek výlovu rybníka, protože jsme byli na výlovu rybníka Řepičáku. Ty ryby jsme pak nalepili na obrázek.
Tento projektový den byl moc zábavný!
TEREZA BREJCHOVÁ 4.A


Obrázky jsou zde.