ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Taufkirchen


Partnerství bez hranic: ZŠ Poděbradova a Hauptschule Taufkirchen


V pondělí 16.11.2009 učitelé a ostatní pracovníci ZŠ Poděbradova navštívili partnerskou školu v rakouském Taufkirchenu. Již 17 let probíhají každoročně vzájemné výměny žáků naší školy do rodin rakouských. Jde o žáky, kteří se učí německý jazyk minimálně 2 roky a poté obdrží kontakty na rakouské děti, tím začíná komunikace prostřednictvím klasického dopisování či moderních způsobů (icq,e-mail,skype).
Tentokrát šlo o exkurzi našich zaměstnanců do nově postavené budovy partnerské školy, která byla uvedena do provozu v únoru letošního roku po dvou letech výuky v provizorních prostorách. Průvodcem nám byl ředitel školy Josef Kurz, ze kterého byla cítit pýcha z jedné z nejmodernějších škol v Rakousku. Při stavbě byly použity materiály nejvyšší dostupné kvality. Tamním pedagogům i žákům nabízí nové prostory skutečný komfort. Nejvíce byla námi oceněna praktičnost, prostornost a zejména vybavenost učeben. Zaujala nás místnost určená pro dětského lékaře, který každých 14 dní dochází do školy za účelem preventivních prohlídek všech žáků. Dále jsme se přesvědčili, že je možné zvládnout školní den bez používání mobilů, které zde řád školy žákům netoleruje. Pokud potřebují kontaktovat rodiče, mohou využít telefon v ředitelně či ve sborovně.
Setkání s rakouskými kolegy proběhlo v přátelském duchu a ve velmi srdečné atmosféře. V závěru naší návštěvy zaznělo z úst ředitele J.Mráze srdečné pozvání rakouských kolegů do Strakonic na příští rok.


Obrázky jsou ve fotogalerii (další obrázky u paní učitelky Haladové).