Suroviny:
0,5 kg brambor
1 malá konzerva hrášku
2 ks mrkve
4 nakládané okurky
2 vejce
1 jablko
1 celer
1 kořenová petržel
2 lžičky plnotučné hořčice
majonéza
lák z okurek
pepř
sůl
Postup:
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, oloupeme a protlačíme na kostičky. Uvaříme mrkev, celer a petržel a po vychladnutí nakrájíme na kostičky.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do mísy a přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a nakrájené jablko.
Vmícháme hořčici, majonézu a přidáme lák z okurek. Ochutíme pepřem a solí.
Upravíme v míse a ozdobíme krájeným vajíčkem, okurkou nebo kadeřavou petrželkou.
|