ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Comenius

Komenský by zajásal

Ve středu 10.2.2010 se v tělocvičně ZŠ Strakonice, ul. J. z Poděbrad 882 sešli se svými učiteli žáci a žákyně 1.stupně, aby slavnostně zahájili mezinárodní projekt Comenius, na němž pracují již od září.
Zahájení spojili s představením jednotlivých partnerských škol a hlavně zemí, ve kterých se tyto školy nacházejí. S prezentací jim vydatně pomohli starší spolužáci z 8. ročníků.
Význam akce podtrhla návštěva PhDr. Ivany Říhové – místostarostky Strakonic, zástupkyň města z odboru školství a cestovního ruchu, návštěva redaktorů regionálního tisku a natáčení Strakonické televize. Na akci byli srdečně pozváni také rodinní příslušníci žáků školy, u kterých se akce setkala s nečekaným zájmem.
Před naplněnou tělocvičnou žáci a žákyně 8. tříd podali základní informace o státech, městě a partnerské škole, seznámili publikum se zajímavostmi, naučili své mladší spolužáky počítat do pěti, pozdravit a rozloučit se španělsky, slovinsky, irsky a německy, společně si zazpívali anglickou písničku Head and Shoulders.
Děti z prvního stupně si rozdělily země podle ročníků, a tak do Španělska na corridu a žhavé flamenco nás pozvali druháci. S třetím ročníkem jsme zkoumali slovinské jeskyně, vykoupali jsme se v termálních pramenech a obdivovali krásu bílých lipicánů. Čtvrťáci jako zelení Irové nás přesvědčili, že Guiness chutná opravdu skvěle. Předvedli nám i irské symboly – harfu a trojlístek. Páté třídy připomněly německý automobilový průmysl a vynikající výkony německých fotbalistů.
Čaj o páté nám naservírovali naši prvňáčci, jejich královny i fotbalisté se všem líbili. Byla to prostě ŠKOLA HROU.
Program doplnila ještě taneční a pěvecká vystoupení. Tečkou za dopoledním shromážděním bylo vystoupení žáků školy, kteří mají vlastní rockovou kapelu LEVELON. Texty i hudbu si skládají sami. Kapela uvedla celou tělocvičnu do správného varu.
Všichni si dopoledne báječně užili.

Mgr.Helena Braťková


Obrázky z akce jsou fotogalerii.