ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Jídlo

Anglická kuchyně

Jistě si vzpomínáte, jak jsme si v tělocvičně navzájem představili státy partnerských škol programu Comenius. Nyní se vám jednotlivé státy budou prezentovat také na talířích ve školní jídelně. Do projektu jsme totiž přizvali i naše kuchařky, protože letošní téma k tomu přímo vyzývá.
Od března do června se vždy ve čtvrtek můžete těšit na tři jídla z anglické, německé, slovinské, španělské a irské kuchyně. Vždy se bude podávat kompletní jídlo – polévka, hlavní chod, někdy i zákusek. Sledujte proto každý měsíc pečlivě jídelníček i informace o jednotlivých jídlech na nástěnce v jídelně nebo na webu.
V březnu nás čekají typické anglické pokrmy, v dubnu asi ani nepostřehnete, že se jedná o německou kuchyni, protože je té naší hodně podobná. Doufáme, že vám budou chutnat i jídla podle receptů ze Slovinska, Španělska a Irska. Recepty za spolupráce kuchařek vybrali žáci 8. tříd a 9.A.
Při výběru se řídili možnostmi českého trhu i naší školní jídelny. Takže se nebojte, žabí stehýnka nebudou a španělská paella s mořskými příšerkami taky ne.
Nechte si chutnat a zvláště ve čtvrtek!!!

Dobrou chuť!


Fotky jsou ve fotogalerii.