ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Comenius

Meeting

Ve dnech od 10.3. - do 15.3 se na naší škole konal meeting programu Comenius, na který přijeli učitelé všech partnerských škol. Hlavním úkolem setkání bylo předvedení typické dětské hry nebo sportu a pokusit se tuto hru naučit naše žáky.

Čtvrtek 10. března
Program jsme zahájili setkáním s představiteli města., dále pak prezentací naší země, města i regionu. Tyto prezentace vytvořili žáci 9. tříd a sami je i před návštěvou předvedli.
Pak se delegace přemístila do tělocvičny školy, kde v krátkém programu vystoupili naši žáci a taneční soubor Prácheňáček.(fotogalerie)

Odpoledne jsme našim hostům ukázali Strakonický pivovar, kde po prohlídce výroby piva mohli i zlatavý mok sami ochutnat. Večer pak byli pozváni do restaurace na ochutnávku typického českého jídla : kachna, knedlík, zelí.(fotogalerie)

Pátek 11. března
Zahraniční učitelé navštívili jednotlivé třídy naší školy a děti tak měli možnost položit hostům různé otázky nebo se zeptat na informace, které je zajímaly. Nikdo se nemusel bát, že nebude rozumět, protože návštěvu doprovázeli studenti strakonického gymnázia a ti dotazy tlumočili do anglického jazyka.
Po prohlídce školy už měli slovo naši hosté. Každá partnerská škola přivezla jednu dětskou hru nebo svůj typický sport. Nejprve nám vše předvedli a pak jsme se též do hry zapojili a vyzkoušeli si jí .
Anglie 1: zjednodušená verze cricketu
Anglie 2: cvičení speciálně připravené pro menší děti s názvem Wake up, shake up
Irsko: speciální sport - Gaelský fotbal (místo původního hurlingu)
Německo: veselá míčová hra s názvem Zombie ball
Slovinsko: jiná varianta naší vybíjené
Španělsko: přetahování na laně

Součástí meetingů Comenius je kulturně vzdělávací program a poznávání historie dané země, města, regionu. My jsme pro naše hosty naplánovali návštěvu Strakonického hradu spolu s prohlídkou nově zrekontruovaných prostor.

Sobota 12. března
V sobotu jsme pro zahraniční učitele připravili krásný výlet do Českého Krumlova a Českých Budějovic.