ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Návštěva

Partnerská škola v Taufkirchenu

V rámci výměnného pobytu žáků z partnerské školy v Taufkirchenu se ve středu 11.5.2011 osm českých rodin dočkalo svých přátel z Rakouska. Po krátkém oficiálním uvítání vedením školy už nebránilo nic vzájemnému setkání partnerských dvojic, které si vyměňují dopisy už 1-2 roky. V rámci odpoledního programu mohli naši hosté vidět práci kroužků strakonického DDM nebo si zacvičit v nově otevřeném sportovním centru OSTROV. Ve čtvrtek na všechny čekal celodenní výlet na zámek ORLÍK a hrad ZVÍKOV. Při zpáteční cestě byla malá zastávka ve městě PÍSEK.
V pátek se celá skupina vypravila na strakonický RUMPÁL. Pak přišly partnerské dvojice do školy, aby i ostatní žáci mohli vyzkoušet své dovednosti a znalosti v německém jazyce v praxi. A tak se žáky obou devátých ročníků plynula beseda s našimi přáteli, při níž přišla i řada na malé soutěžení v německém jazyce. Po výborném obědě se všichni rozloučili a rakouští přátelé se vydali domů.
"Věřme, že krásná přátelství neskončí tímto pobytem ale naopak, že dostanou novou tvář a budou pokračovat dále", zaznělo na závěr z úst vedoucí rakouské výpravy paní učitelky Angely Aichinger.


Obrázky jsou ve fotogalerii.