ZŠ Poděbradova Strakonice
-->
Aktuálně
Učitelům i žákům
přejeme
úspěšný školní rok

Rozcestí
>> Novinky
>> Kontakt
>> Dokumenty
>> EU - Peníze školám
>> Comenius
>> ELEC
>> Pracovníci školy
>> Žáci školy
>> Rozvrhy
>> Jídelna
>> Akce
>> Informace
>> Fotogalerie
>> Plány

Kontakt
Připomínky, nápady
a příspěvky ohledně stránek pošlete sem:

mail

stranky@podstr.cz

Partneři

Validní

Valid HTML 4.01 Transitional


Počítadlo přístupů
TOPlist
Akce
Comenius

Meeting ve Španělsku

Ve dnech 22. až 30.května 2011 se učitelé sedmi partnerských škol sjeli k poslednímu projektovému meetingu do Španělska.

Setkání se konalo ve škole La Salle, městečku La Felguera v severošpanělské provincii Asturias.

Během každodenních návštěv školy a tříd všech věkových kategorií jsme prezentovali naše školy, státy a města. Hovořili jsme s dětmi o rozdílech našeho a jejich způsobu školního života i trávení volného času. Španělské děti měly plno dotazů a byly moc milé a bezprostřední.
Tentokrát se děti mladších věkových skupin (součástí španělské základní školy je i škola mateřská) seznámily s tancem Mazurka. Tento jednoduchý tanec se jim velmi líbil a při jejich přirozeném talentu pro pohyb ho během chvilky tančily za doprovodu naší písně "Měla babka čtyři jabka". Pro učitele i děti jsme připravili instruktážní video a tak se s naším tancem mohou seznámit i další děti všech našich partnerských škol.

Španělští kolegové pro nás a děti připravili výlet do čtvrtého největšího španělského nákladního přístavu ve městě Gijon. V rámci této naučně vzdělávací akce jsme viděli ukázky bezpečnostní ochrany přístavu, záchranného člunu i záchranné helikoptéry. Viděli jsme, jak si Španělsko chrání svoje pobřežní vody a kontroluje rybolov. Na závěr výletu byly pro děti připravené rybářské pruty a děti i my jsme zkoušeli lovit ryby. Jako návnadu používali Španělé krevety, ne žížaly, jak je zvykem u nás.

V průběhu šesti projektových dní jsme společně se zahraničními kolegy pracovali na závěrečné podobě našeho konečného produktu druhého projektového roku a to je kalendář s obrázky dětských výtvarných prací. Ukázky našich výtvarných prací si můžete prohlédnout na jiném místě našich webových stránek (záložka DRUHÝ ROK PROJEKTU COMENIUS). Fotografie autorů a jejich obrázků budete moci sledovat během prázdnin v novinách "Strakonicko", které vycházejí jedenkrát týdně.

Helena Samcová, koordinátora projektu Comenius


Obrázky jsou ve fotogalerii.